پاژه پستان یا سینه در بانوانی که زایمان انجام می دهند به دنبال شیر دهی ممکن است اتفاق بیافتد که می تواند به علت عفونت های میکروبی و قارچی نوک پستان بوده و یا در اثر خراش و زخمی که به دنبال مکیدن توسط نوزاد به وجود بیاید این زخم ایجاد گردد.
گهگاه این زخم نوک پستان ( زخم نوک سینه ) می تواند ناشی از بعضی از بد خیمی های نوک پستان باشد که در این مواقع می تواند همراه با خارش هم باشد که به آن بیماری پاژه نوک پستان یا سرطان درجای نوک پستان می گویند در هر صورت زخم نوک پستان علامت مهمی بوده و لازم است که فرد برای بررسی های بیشتر به جراح پستان مراجعه نماید.
در اینجا قصد داریم که به دلایل ابتلا به این بیماری بپردازیم که عبارتند از:
توجه داشته باشید، که در صورت مشاهده هر کدام از علائم بالا حتما به پزشک متخصص مراجعه کنید.
در ابتدا، پزشک برای معاینه نوک سینه و اطراف آنرا به طور کامل بررسی می کند که برای تشخیص این بیماری نمونه برداری و بیوپسی توصیه خواهد شد.
در این روش که به آن SLNB هم گفته می شود، دو یا 3 غده لنفاوی برداشته خواهد شد و در آخر از این غده ها برای آزمایش گسترش سرطان غده لنفاوی موجود در زیر بغل استفاده خواهد شد.
درمورد غدد لنفاوی بیشتر بدانید
یکی دیگر از روشهای درمان این نوع بیماری ماستکتومی می باشد که تمام پستان برداشته میشود. ولی تغییری در عضله پستان صورت نمی گیرد. در این روش، برای کاهش ریسک سرطان از روش بافت برداری غده لنفاوی سنتینل استفاده میشود.
نوک پستان و هاله اطراف آن برداشته میشود و علاوه بر آن بافتهای نرمال هم باید برداشته شود تا سلولهای سرطانی به طور کامل از بین برود. توجه داشته باشید، که برای کاهش ریسک برگشت دوباره سرطان می توان از درمان بیوپسی غده لنفاوی سنتینل استفاده شود و همچنین مراقبتهای بعد از جراحی لازم است که حتما صورت گیرد.
معمولا پزشک بعد از عمل ماستکتومی، ممکن است با توجه به پیشرفت و نوع سرطان هورمون تراپی مصرف داروهای داروهای شیمیایی و رادیوتراپی را تجویز کند.
این نکته لازم به ذکر است، که یک یا چند مورد از روش هایی که در بالا به آن اشاره کردیم احتمال دارد برای یک بیمار مورد استفاده قرار گیرد.